Konfirmation

KONFIRMATION

I

KVÆRNDRUP KIRKE

Konfirmandundervisning – at gå til præst

Konfirmation i Kværndrup kirke

Konfirmandundervisning – “at gå til præst”

For at blive konfirmeret skal du først gå til konfirmationsforberedelse eller gå til præst, som mange kalder det. Her lærer du om kristendom og taler med præsten og dine kammerater om livets store spørgsmål. Du kan altid spørge præsten, om du må gå til præst, selvom du måske ikke vil konfirmeres.

Hvad skal man tro?

Har Gud skabt verden? Lavede Jesus virkelig vand om til vin og var hans mor jomfru? Kan Gud være god, når der sker så meget ondt? Hvad nu hvis jeg nogle gange tvivler? Undervisningen giver ikke mange færdige svar. Den handler mere om at være sammen om vores spørgsmål til livet, hinanden og til Gud.

Få noget, du kan bruge i dit liv

Jesus mødte mennesker, når de var mest ensomme eller bange, når de sørgede eller havde mistet modet. Den slags situationer kommer alle mennesker i. Det er måske ikke lige nu, men når du selv står der en dag, er det godt at kende historierne i din kristne tro. Du kan også lære at bede og synge salmer.

Forstå din kultur og kend dine rødder

I konfirmationsundervisningen hører du om kristendommens fortællinger, historie og traditioner. Det kan gøre dig klogere på din egen tid og kultur. Mange af Bibelens historier bliver brugt i bøger, billeder, film, musik og musikvideoer, som man først rigtigt forstår, når man kender kristendommens historier. Med dem forstår du måske også bedre vores samfund. Fx hvorfor vi har indrettet os sådan, at vi hjælper syge og fattige.

Præsten – en at snakke med

En præst har tavshedspligt. Hvad du fortæller din præst i fortrolighed kommer ikke videre. Heller ikke til dine forældre eller lærere. Så er der noget, du gerne vil tale med et andet menneske om, kan du bruge præsten.

Hvad er konfirmation?

Som døbt får du lov til selv at tage stilling til din dåb, når du er på vejen mod at blive voksen. Ved konfirmation bekræfter Gud sit ja til dig og siger, at han holder, hvad han lovede til din dåb. Som konfirmand gentager du dåbens ja med dit ja til den kristne tro og bliver velsignet.

Gud siger ja til dig

Hvordan kan dåben bekræftes? Konfirmander spørger tit, om de nu tror nok eller tror rigtigt. Men konfirmationen handler først og fremmest om, at Gud bekræfter det, han lovede ved din dåb. Konfirmation er et tegn på, at Gud også er med dig, når ungdomslivet begynder.

Ved konfirmationen siger du ja til at tage imod Guds velsignelse og til, at Gud stadig er med i dit liv. Konfirmationen er din beslutning, og det er både du og Gud, som siger ja til hinanden en gang til.

KONFIRMATIONSDATOER

Konfirmationsdatoer – de følgende år:

2021 28. og 29. august, begge dage kl. 10.30

Konfirmand og familie vælger selv hvilken af de to dage konfirmationen skal stå. Der gives besked til præsten, når konfirmanden indskrives til undervisningen.

Kommende datoer:

2021 28. og 29 august, begge dage kl. 10.30

2022 Bededag d. 13. maj og søndag d. 15. maj, begge dage kl. 10.30

2023 Bededag d. 5. maj og søndag d. 7. maj, begge dage kl. 10.30

2024 Bededag d. 26. april og søndag d. 28. april, begge dage kl. 10.30

Hvilken dag kan min søn/datter blive konfirmaeret? Expand

Konfirmand og familie vælger selv hvilken af de to dage konfirmationen skal stå. Der gives besked til præsten, når konfirmanden indskrives til undervisningen.

Må der fotograferes i kirken? Expand

Betænksom fotografering er tilladt. Det vil sige at man kun tager få billeder og man tager ikke udsyn fra andre for at tage billederne. Billeder skal tages fra den plads man har i kirken.

Hvor mange gæster må man have med i kirken? Expand

Oftest må man have ca. 20 gæster med til konfirmationen i kirken. Antallet afhænger af hvor mange konfirmander der er på holdet.