I Kværndrup Kirke er der aktiviteter af forskellig art for alle igennem hele året.

Følg med her på siden under punkterne "Gudstjenester" og "Aktiviteter" eller giv vores facebookside et "like".
Så får du vores opdateringer.

3 days ago

Kværndrup Kirke

Kværndrup Kirke er ved at blive beskrevet af Nationalmuseet til værket "Danmarks Kirker". I den anledning er også vi, der til dagligt passer kirken, blevet opmærksomme på ting, som det kunne være interessant og gavnligt at vide mere om.

Derfor har vi følgende spørgsmål til alle jer, der måtte have interesse i og viden om Kværndrup Kirkes nyere historie:

1, Der står en meget fin, lav obelisk på kirkegården. Der ser ikke ud til at være nogen inskriptioner i den. Er der nogen, der kender dens historie?

2, Da kirken overgik til staten, valgte man at jordfæste de, der var begravet i Egeskovs kapel. Vi har hørt om, at nogle skoleelever var til stede og så hvordan det foregik. Vi vil meget gerne høre jeres fortællinger om hvordan det gik til.

3, Det fortælles at der under Egeskovs gamle gravsted er et muret gravkammer/en krypt, og det bekræftes i den gamle beskrivelse af Kværndrup i bogen "Kværndrup Sogn" af Frydendal, fra 1943. Hvis nogen har viden om dette gravkammer, så hører vi meget gerne fra jer.

Man må gerne svare her i kommentarfeltet, på messenger, på e-mail (via kirkens hjemmeside), eller også meget gerne tage en snak med en af os i kirken eller på kirkegården.

De bedste hilsner
Anna (graver) og Lykke (organist)

View on Facebook