Den gode samtale er vigtig

En del af virket som sognepræst er at have gode meningsfulde samtaler med unge, voksne og ældre. En del samtaler falder naturligt i forbindelse med en barnedåb, mens man går til konfirmationsforberedelse eller i forbindelse med vielsen i kirken. Det er også selvfølgeligt med en god snak, når man skal planlægge bisættelse eller begravelse for en afdød. Det er vigtigt at have tiden til en god snak i alle livets faser. Som præst er det en af de vigtigste områder af mit virke, fordi det er i en god samtale at vores glæder og sorger kan få ordentlig plads. Det letter hjertet at få en god snak med et medmenneske, uanset om det er en god ven, en mor, en kollega eller en præst.

Mangler du en at tale med?

Mangler du en at tale med, så er du meget velkommen til at kontakte mig. Der er meget der kan tynge os mennesker. Det kan være alt fra stress og depression og det at skulle bære en stor sorg over at miste et nært og kært menneske i sit liv. Den modgang vi møder i livet er vigtig at få snakket om. Som præst har jeg tavshedspligt og de ting vi taler om bringes ikke videre, og vi kan snakke om stort set alt mellem himmel og jord.

Sorggruppe - noget for dig?

Når vi mister et menneske vi har kendt og elsket, rammes vi af sorg. Sorg er ikke en sygdom men en naturlig reaktion, som er forbundet med mange skiftende og forskellige følelser. I en sorggruppe er der plads til at sætte ord på savnet og den nye hverdag. I en sorggruppe lytter man til hinandens historier og på den måde bliver sorgen ikke kun din egen, men et fælles vilkår, vi bærer i sammen. En sorggruppe er et fortroligt sted, hvor man kan mødes med andre som har mistet, og som kender til sorgen og savnet i den forandrede hverdag.

Der inviteres ca. 2 gange om året til at deltage i en sorggruppe her i provstiet. Det forventes at der oprettes en ny gruppe i oktober 2018. Gruppen mødes ca. 8 gange og består af max. 8 deltagere