Konfirmander

KONFIRMANDER

IND I DE VOKSNES RÆKKER

KONFIRMANDUNDERVISNINGEN

Målet med konfirmandundervisningen

Hvordan ser konfirmandforberedelsen ud i 2018. Hvordan forbereder man de unge til den fremtid der ligger foran dem? Måske er formen anderledes end den var engang, men indholdet er det samme. At vække det håb, som troen giver. At lade dem vide at de er villet, at der er plads til dem i verden. At livet kan være barskt, men at vi altid må sætte alt ind på at bruge kærligheden til at holde de onde magter i os selv og i verden nede. At lade dem vide, at de unge mødes med nåde og tilgivelse hos vor Herre og at de har et hjem i kirken. Om det lykkedes, at give dem tillid og tro til deres liv, det er svært at finde svaret på.

Men hvis de kan huske, at de ikke skal præstere i denne verden, for at være elsket, at de kan finde hvile i at Vor Herre tror på dem og at de har hænder og ånd, der kan virke i verden, så tror jeg at meget er nået.

Hvad laver vi?

Det konfirmanderne lærer, mens de ligger og slapper af på kirkebænkene, mens de læser bibelhistorier, mens de analyserer musikvideoer, mens de forholder sig til, hvordan man kan støtte mennesker der bærer sorg, det håber jeg, hjælper til at bygge dem op i deres liv.

Og det de lærer, mens de synger popsalmer i kirken sammen med kor og forældre eller tager på besøg i middelalderen under reformationen, eller mens de laver nyhedsudsendelse om påskens begivenheder, eller forholder sig til, hvordan der dufter i en kirke eller hvordan rummet er at være i, det kan være svært at måle og veje.

Men det kunne være elementer i forberedelsen af årets konfirmander.

 


KONFIRMATIONEN

Læs om konfirmation.

Hvordan foregår en konfirmation

SÅ LANG TID ER DER TIL DIN KONFIRMATION

Dag
Time
Minut
Sekund

KONFIRMANDBILLEDER

Se de gamle konfirmander. Er din storesøster eller storebror her