Kværnekor

Hvert forår og efterår, torsdag eftermiddag kl. 16-17, afholdes forløb som vi kalder "Kværnekor". Kirkens organist er leder af "Kværnekor".

"Kværnekor" er hyggesang med plads til hyggesnak, det foregår i kirken ved klaveret i sideskibet.

Der synges primært fra Højskolesangbogen, men vi prøver også sange fra de nye salmesamlinger "100 salmer" og "Kirkesangbogen", og fra Højskolesangbogens 2 tillæg.

Desuden har vi igennem årene fået samlet nogle mapper med andre sange og salmer, som vi har sunget på initiativ af deltagerne eller lederen af "Kværnekor", og der må også vælges fra disse mapper.

Der stilles ingen krav til deltagelse, der er ingen tilmelding, man må komme når man kan og det er gratis at deltage.

Kværnekor er kort sagt for alle, der holder af gode sange og salmer.

Næste forløb forventes at blive afholdt efter vinterferien 2019.

Ved årets "Syng efteråret ind" havde vi besøg af operasanger Jesper Buhl, som bl.a. fortalte at han netop havde udgivet en bog med titlen "25 Højskolesange" sammen med billedkunstner Ken Denning.

Bogen rummer en samtale imellem de to kunstnere, sangenes tekster, ord skrevet til hver sang af Jesper Buhl, og et billede til hver sang malet af Ken Denning.

Fremover vil vi bruge denne bog ved Kværnekor når vi synger en af disse sange, ved at læse Jesper Buhls ord og lade bogen vandre rundt imens vi synger, så alle kan nyde billedet, der hører til sangen.

Interesserede kan læse mere om Ken Dennings kunst her.

25 Højskolesange