Kværnekor

Som noget nyt tilbyder vi fra efteråret fællessang onsdag formiddag, og det vil foregå på samme måde som det velkendte "Kværnekor".

Forløbet vil vare fra 23. oktober til og med onsdag den 4. december, kl. 10-11 ved klaveret.

Vi koger vand så vi kan byde på en kop te eller kaffe.

Mød bare op og vær med de gange det er muligt.

"Kværnekor" er hyggesang med plads til hyggesnak, det foregår i kirken ved klaveret i sideskibet under ledelse af kirkens organist.

Der synges primært fra Højskolesangbogen, men vi prøver også sange fra de nye salmesamlinger "100 salmer" og "Kirkesangbogen", og fra Højskolesangbogens to tillæg.

Desuden har vi igennem årene fået samlet nogle mapper med andre sange og salmer, som vi har sunget på initiativ af deltagerne eller lederen af "Kværnekor", og der må også vælges fra disse mapper.

Der stilles ingen krav til deltagelse, der er ingen tilmelding, man må komme når man kan og det er gratis at deltage.

Kværnekor er kort sagt for alle, der holder af gode sange og salmer, og føles sangene "for høje" at synge, så sætter organisten dem ned, så det bliver så rart som muligt for flest mulige at synge dem.

Ved årets "Syng efteråret ind" havde vi besøg af operasanger Jesper Buhl, som bl.a. fortalte at han netop havde udgivet en bog med titlen "25 Højskolesange" sammen med billedkunstner Ken Denning.

Bogen rummer en samtale imellem de to kunstnere, sangenes tekster, ord skrevet til hver sang af Jesper Buhl, og et billede til hver sang malet af Ken Denning.

Fremover vil vi bruge denne bog ved Kværnekor når vi synger en af disse sange, ved at læse Jesper Buhls ord og lade bogen vandre rundt imens vi synger, så alle kan nyde billedet, der hører til sangen.

Interesserede kan læse mere om Ken Dennings kunst her.

25 Højskolesange