Nyt fra kirkegården:

I de her efterårsdage er vi, der arbejder på kirkegården, Anna og Jonas, på kursus, hvor vi lærer at lægge gran på en ny måde.

Arbejdstilsynet har sat nye regler for hvordan grandækningen skal foretages. Da vi skal efterkomme Arbejdstilsynets regler går vi, så småt, fra gammeldags grandækning over til en ny granpyntning.

Det betyder at vi vil bruge gran i mindre stykker og pakke det bedre sammen, så det bliver finere arbejde, dermed mere detaljeret og knap så omfangsrigt.

Vi vil prøve os frem i den kommende sæson, hvor denne teknik stadig er ny for os. Så det bliver nok sådan at nogle får gran lagt på den gamle måde og andre får det lagt på den nye måde.

Vi viser her et eksempel på hvordan det kunne komme til at se ud:

Om kirkegården

Kværndrup kirkegård er anlagt i terraser. Der er en højdeforskel på 12 meter fra kirkens sokkel og ned til de lavest liggende af kirkegårdens 1500 gravsteder. I den østre ende ligger et gravkapel. Det er opført i 1872 og fungerede frem til 1958 som gravsted for Egeskov. I dag er bygningen sognets ligkapel.

Besøger I vores kirkegård, er I altid velkomne til at henvende jer til os, når vi går og arbejder.

Anna og Jonas

Eksempel på ny type grandækning:

Grandækning 2018

Kværndrup Kirke

Billeder fra kirkegården

Dorthea liljer i det tidlige forår ved Kværndrup kirke
Fællesplæne
26..marts 2013 015